Wil jij de wieleruitdaging aangaan door de 3 provincies, Groningen, Drenthe en Friesland te doorkruisen? Dat kan 365 dagen per jaar en je fietst voor het goede doel.

GOEDE DOEL

Hartstichting

Missie Hartstichting: hart- en vaatziekten verslaan

Nederland telt zo'n 1,5 miljoen hart- en vaatpatiënten. Als we niks doen, komen er in 10 jaar nog een half miljoen patiënten bij. Samen kunnen we die groei nu nog stoppen. 

Werken aan oplossingen

De Hartstichting werkt samen met wetenschappers, artsen, samenwerkingspartners en vele vrijwilligers aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter en sneller te behandelen. We financieren onderzoek, geven steun en voorlichting aan patiënten en willen extra levens redden bij een hartstilstand.

Levens redden bij een hartstilstand

 

De Hartstichting wil dat jong en oud leert reanimeren. Iedereen die al kan reanimeren, roepen we op om zich aan te melden bij het reanimatie-oproepsysteem. Samen redden we levens.

Elke week krijgen ruim 300 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Vaak in en rond het huis. Hun kans om te overleven is sterk verhoogd als er binnen 6 minuten mensen ter plekke zijn die starten met reanimeren en een AED gebruiken. Jouw hulp is erg belangrijk om levens te kunnen redden!

We stimuleren daarom dat:

  • jongeren leren reanimeren op school
  • zoveel mogelijk mensen een reanimatiecursus volgen en deze jaarlijks herhalen
  • elke buurt voldoende burgerhulpverleners heeft: vrijwilligers die oproepbaar zijn bij een hartstilstand